Tegne og modellering

Der er flere ting man kan gøre når man vil have en model: man kan selv tegne den, man kan 3D scanne, eller man kan hente en model som andre har tegnet i forvejen.

Hjemmesider med 3D modeller
Du er sikkert ivrig efter at komme i gang med at få printet på din nye 3D Printer. Det nemmeste er klart at hente en model på en hjemmeside, hvor 3D modeller bliver delt. Den mest populære side er thingiverse, men der er også YouMagine samt et hav af andre sider derude, se vores bud på de bedste sider her.

Tegn dem selv
Hvis man har mod på det kan selvfølgelig også selv tegne sine egne modeller.
Der finde nogle glimrende gratis programmer til at tegne i, selv om man aldrig har prøvet det før.
123D design er en klar vinder hvis man ikke har nogen erfaring med CAD programmer. (CAD = Computer Aided Design)
Og TinkerCAD er også meget nemt at komme igang med. Se hele vores liste med gratis 3D programmer her.

3D scanning
Der findes flere 3D scannere at vælge imellem. Nogle kan monteres på en iPad og andre er håndholdte modeller, nogle er stationære "rundel skannere" og de sidste er store "skabe" lidt ligesom dem man ser i lufthavnen.
Tag et kig på 3D skannere her.

Har du flere spørgsmål? Send en anmodning

Kommentarer